Lady Gaga heeft haar status als topfavoriete voor de MTV European Music Awards helemaal waargemaakt. In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast werd ze 4 keer naar het podium geroepen, vanzelfsprekend in een buitenissige outfit.



Lady Gaga was in totaal 6 keer genomineerd. Ze verzilverde haar nominaties in de belangrijke categorieën beste vrouwelijke act, beste song en beste video.

Ze haalde haar prijzen op in glimmende kleren en een hoed in de vorm van een schotel die haar hele gezicht verborg. "Ik ben echt aan het glimlachen nu, maar jullie kunnen dat niet zien", zei ze. Ze grapte dat de keuze voor de bovenmaatse hoed was ingegeven door een uit de hand gelopen botoxbehandeling.

Lady Gaga werd ook nog uitgeroepen tot artieste met de meeste fans: ze kreeg meer stemmen dan Justin Bieber, nochtans ook mateloos populair. "Wij komen hier gewoon de zaal opwarmen voor Justin Bieber", sprak zanger Chris Martin van Coldplay dan ook aan het begin van de show.

De MTV European Music Awards waren inderdaad ook Biebers show. Het jonge tieneridool werd beloond met 2 prijzen, die voor beste mannelijke act en beste pop. De show in Belfast werd trouwens gepresenteerd door zijn vriendinnetje en collega-tieneridool Selena Gomez, die voor elke nieuwe tussenkomst van outfit wisselde.

Zowel Bieber als Lady Gaga, maar ook een pak andere artiesten traden op, zoals de Red Hot Chili Peppers en David Guetta. De show werd afgesloten door Queen met "The show must go on". De band had ook een Lifetime Achievement Award gekregen.

De winnaars op een rij
song: Lady Gaga - Born this way
live act: Katy Perry
pop: Justin Bieber
nieuwe act: Bruno Mars
vrouwelijke act: Lady Gaga
mannelijke act: Justin Bieber
hiphop: Eminem
rock: Linkin Park
video: Lady Gaga - Born this way
alternatieve act: Thirty Seconds to Mars
world stage: Thirty Seconds to Mars
meeste fans: Lady Gaga
push act: Bruno Mars.


(bron VRT, foto MTV)